Βιογραφικό - ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΙΟΥ

ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΙΟΥ Τσουτσάνης

Ο Αθανάσιος Π Τσουτσάνης είναι γεννημένος το 1961 και και σήμερα εργάζεται ως διευθυντής της ΣΤ΄ Ορθοπεδικής κλινικής του νοσοκομείου Υγεία. Εργάστηκε ως τον Μάρτιο του 2011 ως αναπληρωτής διευθυντής της Β΄ ορθοπεδικής κλινικής του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν.

Τέλειωσε την ιατρική σχολή του πανεπιστήμιου της Ρώμης, το 1988 με άριστα. Ειδικεύτηκε στην ορθοπεδική χειρουργική στη Β΄ ορθοπεδική κλινική του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών Γ. Γεννηματάς, με διευθυντή τον κύριο Ευάγγελο Έξαρχου.

Μετά το τέλος της ειδικότητας και για 3 χρόνια συνέχισε να εργάζεται στο ίδιο νοσοκομείο ως ειδικευμένος ορθοπεδικός με διευθυντή τον κύριο Έξαρχου και κατόπιν τον κύριο Α.Ασημακόπουλο. Στα πλαίσια αυτά εργάστηκε και ως εκπαιδευτής των ειδικευόμενων γιατρών της γενικής ιατρικής, με αντικείμενο τα επείγοντα ορθοπεδικά προβλήματα, και των φοιτητών της ιατρικής σχολής του Πανεπιστήμιου της Πάτρας.

Έγινε Διδάκτωρ του Πανεπιστήμιου Αθηνών το 1999.

Διατέλεσε επισκέπτης λέκτορας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης στην έδρα της ανατομίας το ακαδημαϊκό έτος 2000-2001.

Εξειδικεύτηκε στη φημισμένη πανεπιστημιακή κλινική του νοσοκομείου Rizzoli στην αρθροσκοπική χειρουργική και στις αθλητικές κακώσεις με διευθυντή τον καθηγητή P.G Marchetti και διευθυντή τμήματος τον καθηγητή κύριο Marcacci. Το εν λόγω νοσοκομείο συνεχίζει να επισκέπτεται μια φορά το χρόνο.

Είναι τακτικό μέλος της SIGASCOT (SocietaItaliana di chirurgia del ginocchioartroscopia sport cartilagine e tecnologieortopediche) και τακτικό μέλοςτης ICRS (International Cartilage Repair Society).

Το 2005 εξειδικεύτηκε στο Παρίσι στη Τεχνική Ελάχιστης Επεμβατικότητας AMIS για την αρθροπλαστική του ισχίου από τον ορθοπεδικό χειρουργό F.Laude και τον καθηγητή Ε.Leasur και σήμερα είναι ένας από τους Ευρωπαίους πιστοποιημένους εκπαιδευτές της τεχνικής αυτής.

Το 2013 οργάνωσε στην Ελλάδα την πρώτη επιστημονική ημερίδα για την αρθροπλαστική ισχίου με τεχνική AMIS, κατά τη διάρκεια της οποίας δόθηκε η ευκαιρία σε μεγάλο αριθμό ελλήνων ορθοπεδικών να γνωρίσουν την τεχνική αυτή και να παρακολουθήσουν μέσω διαδικτυακής κάμερας ζωντανό χειρουργείο που πραγματοποιήθηκε από τον Αθανάσιο Τσουτσάνη.

Το 2018 εκπαιδεύτηκε στη ρομποτική χειρουργική, για την αρθροπλαστική του ισχίου και την αρθροπλαστική του γόνατος στο Λουξεμβούργο και στη Μεγάλη Βρετανία και έλαβε την επίσημη πιστοποίηση.